Recepty se suprems

Vyzkoušejte naše ovocné a rostlinné extrakty v BIO kvalitě při vaření...

Ovocný sirup -  po dobu 5 minut povařte 100gr cukru a 600 ml vody. Nechte vychladnout. Poté přidejte 1kapku citronového, pomerančového, grapefruitového, nebo mandarinkového suprem. Důkladně zamíchejte. Sirupem můžete přelít zmrzlinu, ovocný dort nebo palačinky.

Mandarinková zmrzlina - do hrnce dejte mléko a zahřejte na 70 stupňů. Mezitím vymíchejte žloutky s cukrem do jemné směsi téměř pěny. Mléko sceďte a pomalu lijte do směsi našlehaných žloutků a míchtejte. Poté směs lehce zahřejte a přidejte kapku mandarinka suprem ( lze použít i orange suprem nebo citron suprem ). Opatrně míchejte  vařečkou, cílem je vytvořit hustý krém. Jakmile směs máme, necháme ji trochu vychladit. Mezitím si připravíme rýžový škrob ( hrnek  rýže propereme s 200 ml vody, po 10 minutách sceďte a škrob je připravený). Poté přidejte do krému s 50 - 100 ml smetany. Směs zmrzliny je připravena. Dejte do mrazáku nebo zmrzlinovače,který zbytek práce vykoná za Vás...

Losos marinovaný ve směsi esenciálních olejů

 Ingredience: 4 plátky uzeného losos, 3 lžíce olivového oleje BIO, 1 kapka esenciálního oleje koriadr, 1 kapka citron suprem, černý pepř, sůl

Příprava : Položte plátky lososa na talíře. Smíchejte olivový olej s esenciálním olejem a citron supremem. Namočte plátky lososa z obou stran v marinádě. Nechte marinovat lososa přes noc na talíři překrytým potravinářskou folií. Dobrou chutˇ!!

Křehké hovězí s příchutí Ylang suprem

Ingredience

Pro 6 osob potřebujete: hovězí maso cca 1.2kg
, 1 lžička medu,
 6 stroužků česneku,
 4 lžíce arašídového oleje  ( můžete použít I olivový ), 
sůl,  pepř, 1 kapku ylang suprem

Příprava: Předehřejte troubu na 210°C. Smíchejte arašídový nebo olivový olej, med a 1 kapku ylang supreme. Maso naložte do uvedené směsi a nechte 2 hodiny marinovat v lednici. Opečte ze všech stran, osolte a opepřete. Rozmačkejte stroužky česneku a potřete jím maso. Přes pekáček dejte 3 vrstvy alobalu a přikryjte poklicí. Vložte do trouby. Maso pečete 20 min, nezapomeňte lehce podlít vodou. Po 20 minutách vyndejte maso z trouby a nechte 5 minut odpočinout na hliníkové folii.
 Nakrájejte tenké plátky a podávejte s osmaženými žampiony.

Losos s esenciálním olejem fenykl a citron suprem

 Ingredience: 1 kousek filetu lososa na osobu, 15 cl smetany, 1 lžička medu, sůl, celý pepř, 1 kapka esenciálního oleje fenykl, 1 kapka citron suprem

 Příprava:  Předehřejte troubu na 180°. Dejte lososa na talíř kůží dolů. nMezitím si rozmíchejte 1 lžičku medu s 1 kapkou esenciální olej fenykl a 1 kapkou citron supreme. Míchejte dokud není směs dostatečně kapalná. Poté smíchejte se smetanou. Natřete na lososa . Pečte 10 minut v troubě. Zbytek marinády použijte těsně před servírováním.

Polévka z melounu s esenciálním olejem Bazalka

Ingredience1 meloun, 1 lžičku medu a esenciální olej Bazalka, pepř

 

PřípravaRozkrojte meloun, zbavte jej semínek a oloupejte. Nakrájejte a dejte do mixéru. Přidejte 1-2 kapky esenciálního oleje Bazalka,  trochu pepře a 1 lžičku medu. Vše znova mixujte, nalejte do sklenic a před podáváním nechte odležet 30 min v lednici, aby byl meloun dobře vychlazený. Před podáváním promíchejte.

 

Carpacio z ananasu s medem a orange supreme 

Ingredience:  1 Ananas, 20 g rozpuštěného medu, 1 kapka orange supreme BIO

Příprava:  Očistěte ananas , nakrájejte na tenké plátky a rozložte na talíř. V misce smíchejte med a orange supreme 1 kapka. Nakapejte ovoněný med na ananas a podávejte.